torstai 3. elokuuta 2017

Gluteenittomat Naanleivät




Ohje josta tulee noin 8-10 kpl Naanleipiä koosta riippuen.


2 dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jogurttia esim. turkkilaista jogurttia
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 tl leivinjauhetta


Voiteluun sulatettua voita. 
Pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. 
Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jogurtti ja kevyesti vatkattu muna. 
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. 
Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen yleiskoneella tai käsin . 
Anna taikinan levätä sen aikaa kun laitat leivonta alusen ym. valmiiksi, eikä haittaa jos se kohoaa sinä aikana.
Muotoile taikinasta jauhoisella leivonta alustalla tasakokoinen pötkö, ja jaa se 8-9:sään osaan. 
Taputtele palat leivinpaperoidulle pellille jauhotetuin käsin ohuiksi soikeiksi leiviksi.
Laita toinen uunipelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 275-300 asteiseksi.
Anna leipien kohota kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, voitele sulatetulla voilla ja ripottele siemenet pinnalle.
Vedä kuumalle pellille varovasti leivinpaperin avulla kohonneet leivät ja paista 275-300 asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 minuuttia.
Voitele halutessasi vielä uunista tulon jälkeenkin leivät voisulalla. 


 Tällä kertaa leivoin kaksinkertaisen taikina josta tuli yllättäen 19 kpl maukkaita Naanleipiä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...