keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Gluteenitonta pullaa Moilasen Pulla & Munkki Mixistä





Ohje myös maidottomaan pullataikinaan.



5 dl kädenlämpöistä maitoa, riisimaitoa tai vettä
50 g tuoretta hiivaa
2-3 tl kardemummaa
2 munaa
150 g pehmeää voita tai maidotonta margariinia esim. flooraa

Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

Murenna hiiva taikinakulhon pohjalle, kaada kädenlämpöinen maito päälle ja anna sen liuota.
Lisää joukkoon munat ja kardemumma.
Lisää puolet jauhoseoksesta hyvin vispaten ja sen jälkeen pehmeä voi.
Lisää loput jauhoseoksesta ja alusta taikina hyvin joko käsin tai yleiskoneella noin pari minuuttia.
Leivo pullat ja kohota ne kaksinkertaiseksi leivinliinan alla joko kuuman vesihöyryn päällä tai huoneenlämmössä.
Voitele kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla jossa on vähän kylmää vettä seassa, sillä silloin se levittyy hyvin pullien päälle.
Ripottele päälle mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.

Tästä pullataikinasta saat maukkaat korvapuustit, vaniljakierrepullat, erilaiset marjapiirakat, rahkapiirakat, toscapiirakat, omenapiirakkaa ym ym. :) 



 Taustalla korvapuustit, vaniljakierrepullat ja edessä voisilmäpullat.
 Voisilmäpullat.



Moilas Gluten - Freen Pulla ja Munkkimix jauhoseosta saa Prismoista ja S-marketeista. 
Itse löysin omasta S-marketistani sitä ja olin todella iloisesti yllättynyt. 


















2 kommenttia:

  1. Hei kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Onko jauhoseos luontaisesti Gluteiniton? Pelkäsi näyttivät todella herkuilta!🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Riitta! ♡ Kyllä se on totta että tuosta jauhoseoksesta saa erittäin mauksta ja hyvin leivottavaa pullaa! Jauhoseos on luontaisesti gluteenitonta eli ei sisällä vehnäntärkkelystä. ♡ Laitan tuohon blogipostaukseen vielä linkin Moilasen sivuille.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...