tiistai 11. lokakuuta 2016

Gluteenittomat Donitsikorput







Ohje:

(n.12-14kpl)

3,5dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 3/4 tl leivinjauhetta
2dl sokeria
0,5tl suolaa
1,5dl maitoa tai kuohukermaa
2 munaa
1/4 tl vaniljasokeria
40g voita sulatettuna  


Voitele donitsipelti kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita kulhossa munat, maito tai kerma sekä sulatettu voi.
Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa taikinaa.
Kaada taikina pursotinpussiin ja valuta taikinaa donitsipellin syvennyksiin tai nostele pienellä kauhalla taikinaa puoleen väliin asti.
Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia kunnes donitsit ovat kauniin kullan värisiä.
Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle.
Kumoa hieman jäähtyneet donitsit ritilän päälle.
Voitele voisulalla kummaltakin puolelta ja kierrittele kanelisokerissa.
Anna donitsien jäähtyä.
Leikkaa ne varovasti sivu suunnassa kahtia ja laita leivinpaperoidulle pellille halkaistut puolet ylöspäin. 
Kuivata 150 asteisessa uunin lämmössä korpuiksi kunnes pinta on saanut kauniin vaalean ruskean värin. 
Sammuta uuni ja jätä korput vielä kuivumaan jälkiuuniin lämpöön.


 Empä tiennyt kun ensimmäistä kertaa tein Uunidonitseja miten maukkaita korppuja niistä saa. 
Voit korvata näillä korpuilla perinteiset pullataikinasta tehdyt korput. 
Ovat maultaan ja rakenteeltaan todella maukkaita ja lastenkin on helppo syödä näitä.





Yläkuvassa valmiit Uunidonitsit jäähtymässä.


 Valmiit Donitsikorput.











  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...