keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Gluteenittomat Piparipullat





Jouluaika on yleensä aika kiireistä aikaa jokaisessa kodissa ja silloin leivotaan myös hyvää pullaa muiden joululeivonnaisten ohella.
Jos haluat saada oikein hyvää pullaa ja vaivatta niin osta Vuohelen Herkun Pulla-ja munkkijauhoseosta jota myyvät varmimmin Prismat, Cittarit ja jotkut isot K-marketitkin.
Näihin Piparipulliin sain idean K-ruoka lehtisestä. 
Ellei sinulla ole aikaa leipoa pipareita niin osta Vuohelan Herkun ohuita piparkakkuja ja tee niistä piparimuru täytettä varten.
Linkki näihin Pipareihin löytyy täältä ohuet piparit
Moni leipoo varmaan jo hyvissä ajoin itse pipareita ja niitä kannattaakin sitten leipoa hiukan enempi koska ne käyvät Juustokakkujen pohjiksi ja näihin Piparipulliin. 


Ohje


2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
100 g voita

Täyte

Täytteen voi tehdä jo sillä aikaa kun taikina vetäytyy.

75 g voita (pehmeää niin että se levittyy)
1/2 dl hienoa sokeria
1/2 rkl piparkakkumaustetta
75 g gluteenittomia pipareita (Laitoin itse leivottuja glut. pipareita)

Voiteluun

1 kananmuna
1 tl vettä

 
Ota hyvissä ajoin voi huoneen lämpöön tai pehmennä voi esim. mikrossa lämpimänäpito asetuksella pehmoiseksi.
Lisää pehmeän voin joukkoon hieno sokeri, piparkakkumauste ja piparkakkuja murusteltuna.
(Piparakakut kannattaa murustuu esim. monitoimikoneella ihan hienoksi muruksi tai kulhon pohjalla joko käsin tai perunanuijalla tai vahvan muovipussin sisällä.)

Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva.
Vatkaa joukkoon jauhoseos.
Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.
Sulata voi ja lisää taikinaan.
Vaivaa taikina hyvin sähkövatkaimeen taikinakoukuilla noin. 2-3 min tai käsin.
Kauli taikinapala ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi joka on noin 1/2 cm paksu.
Levitä pehmeä voi tasaiseksi taikinalevyn päälle.
Ripottele voin päälle maustettu piparimuruseos.
Kääri levy rullaksi ja jätä saumakohta pohjalle.
Leikkaa rulla 2 1/2 cm paloihin yht. noin. 21 kpl.
Nosta palat pystyyn ja aseta palat muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin.
(Käytin Iloleipureiden muffinipeltejä joiden koloihin laitoin paperisia Amerikan muffinivuokia.)
Anna piparipullien kohota kuuman vesihöyryn päällä leivinliinalla peitettynä tai huoneenlämmössä 50-60 min.
Voitele piparipullat kananmunalla.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 10-12 min. kauniin kullan ruskeaksi.
Piparipullat voi koristella esim. tomusokerivesi kuorrutuksella tai hunnuttaa tomusokeria päälle.

 

Vinkkejä: 
Voit myös leipoa itse alusta alkaen pullataikinan.
Tähän täytemäärään riittää 2,5 dl nesteeseen tehty pullataikina.
Linkki ohjeeseen löytyy täältä. pullataikina



















Näissä yhdistyy pipareiden ja pullan ihana maku yhdistelmä.
 Piparipullat ovat erittäin pehmoisia ja maistuvat kivasti pipareille.
Tarjoile piparipullat esim. kuuman glögin kera tai kahvipöydässä. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...