lauantai 24. lokakuuta 2015

Gluteenittomat Kuitupitoiset Reikäleivät (2 kpl)







Ohje

5 dl maitoa tai vettä
2 tl psylliumia
1 tl ksantaania
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa

2 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
25 g voisulaa

5 1/2 dl semperin grov mixiä

Lisää kädenlämpöiseen maitoon tuore hiiva ja psyllium.
Sekoita hyvin ja anna turvota 5 min.
Lisää suola, hunaja ja jauhoista puolet.
Sekoita toiseen puoleen jauhoja ksantaani.
Lisää voisula ja loput jauhoista.
Alusta taikina hyvin ja leivo siitä leivonta alustalla jauhoissa kaksi reikäleipää.
(Taikina saa olla pehmoista.)
Kohota reikäleipiä lämpimässä paikassa leivinliinan alla 30-40 min.
Jaa kohonneiden leipien pinnat taikinapyörällä kahdeksaan yhtä suureen osaan kevyesti, eli kumpikin leipä kahdeksaan osaan.
Paista 225 asteisessa uunissa 20 min.
Jäähdytä ja leikkaa leivät taikinapyörien kohdalta.
Näin saat kaikki leipäpalat saman kokoisiksi ja niitä on myös helppo pakastaa ja ottaa sulamaan esim. yksi leipäpala kerrallaan.
Leivät ovat rakenteeltaan pehmoisia ja todella maukkaita.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...