torstai 14. elokuuta 2014

Gluteenittomat Mustikkakupit


Olen koko kesän sairastanut, niin tässä on ehtinyt miettiä ja ideoida kaikkea uutta ja erilaista.
Onneksi olen jo voiton puolella sairaudestani, niin pikkuhiljaa alan toteuttamaan ideoitani, joten lukijat olkaahan kuulolla. ♥

Tänään ideoin hyvin yksikertaisia, mutta helposti syötäviä Mustikkakuppeja pullataikinasta.
Ideana oli saada mahdollisimman paljon mustikoita mahtumaan pullataikina kuoreen ja tässä ideassa sen toteuttaminen oli yksinkertaisen helppoa.

Pullataikina


2,5 dl maitoa
1 tl psylliumia 
25 g tuoretta hiivaa
1 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin. 7 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

  Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota.  

Sekoita munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Täytteeseen laitoin tuoreita kokonaisia mustikoita joiden sekaan sekoitin hienoa sokeria ja hieman perunajauhoja. 
Pullataikinasta leivoin tangon josta pätkin noin 4 sentin levyisiä paloja.
Taputelin käsin ohuiksi kakkaroiksi ja vuorasin niillä paperiset amerikan muffinivuuat, jotka laitoin Iloleipureiden muffinivuuan koloihin. 

 Näin Mustikkakupit pysyivät hyvin kasassa ja täytettäkin mahtui pari ruokalusikkallista jokaiseen kuppiin. 
 Itse laitoin hieman liikaa täytettä, koska se levisi paperivuokien reunoille, eli se pari rkl olisi riittänyt oikein hyvin. 
Maku oli jumalaisen hyvä, sillä olihan kyseessä tuoreet mustikat! :) 

Leivoin samasta taikinasta myös voisokeripullia. 
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...