perjantai 8. elokuuta 2014

Korvapuustit

 16 kpl isohkoa korvapuustia 

  Pullataikina

2,5 dl maitoa
1 tl psyllium
25 g tuoretta hiivaa
1 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin. 7 dl semperin hienoa jauhoseosta

 75 g voita tai margariinia sulatettuna


Semperin hieno jauhoseos on tämän näköisessä paketissa.
 
Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.

  Murenna hiiva kädenlämpoiseen maitoon ja sekoita.
Lisää psyllium joukkoon ja anna sen hetken turvota.
 
Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Kaaviloi taikinasta jauhotetulla leivin alustalla suorakaiteen muotoinen levy, levitä sille pehmeää voita ja sirottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Kierritä levy rullalle ja leikkaa siitä kolmioita.
Paina peukalon päilllä kolmion keskeltä ja laita korvapuustit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
Voitele ja ripottele päälle raesokeria.
 Paista 225 °C kauniin kullan ruskeaksi. 

Vinkki:
Laske astianpesu altaisiin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja kohota vesihöyryn päällä korvapuustit leivinliinalla peitettynä.
Näin ne eivät repeile ja ne kohoavat kauniisti! :)



4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ihanasta blogistasi! Osaatko kertoa missä minulla mättää pullien teossa, kohoavat hyvin ja uunissa näyttää että tuleepa hienoja ja muhkeita pullia. Kuitenkin paistamisen loppupuolella ne vähän niinkuin lässähtää.. olen miettinyt, että teenkö liian pehmeästä taikinasta taikka mistä lie sitten johtuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentistasi ja oleppa hyvä! ♥ Jos kohottaa taikinaa liikaa, taikina on liian pehmoista, tai pullat eivät ole ihan kypsiä tai uuninsuu luukkua avaa välillä voi pullat lässähtää.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...