lauantai 17. toukokuuta 2014

Gluteenittomat Lumina Sämpylät




 Sain joku aika sitten valmistajalta suoraan testailtavaksi gluteenittomia Lumina jauhoja.


Lumina-tuoteperhe tarjoaa neljä luontaisesti gluteenitonta leivontavalmista jauhoseosmixiä: Vaalea vuokaleipä, tumma reikäleipä, yrttisämpylä ja muffinssi. Leivonta ei voisi olla helpompaa - lisäät mukaan vain veden sekä tuotteesta riippuen hiivan sekä öljyä. Pakkaukset ovat kertakäyttöisiä ja mitoitettu juuri sopiviksi annoksiksi.

Otin testiin leipäjauhoseoksen josta en tehnytkään vuokaleipää vaan pyörittelinkin sämpylöitä vaihtelun virkistämiseksi.
  
Ohje:

5 dl kädenlämpöistä vettä (37asteista)
½ pkt tuoretta hiivaa
450 g leipäjauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä

Liota tuorehiiva veteen.
Lisää vesi-hiivaseos jauhoseokseen.
Lisää lopuksi rypsiöljy.
Sekoita taikinaa hyvin 10 minuuttia.
Itse käytin yleiskonetta taikinan vaivaamiseen.
 En käyttänyt koko jauho määrää taikinaan vaan jätin pussin pohjalle noin ½ dl jauhoja, jotka kaadoin leivontakulhon pohjalle ja johon lisäsin tattarijauhoja.

Nosta ruokalusikalla taikinapalloja jauhon sekaan ja pyörittele jauhotetuin käsin pehmeitä sämpylöitä pellille kohomaan.
Kohota noin 25-30 minuuttia sämpylöitä lämpimässä/vedottomassa paikassa leivinliinan alla ja paista 225 asteisessa uunin lämmössä noin 20-25 min.  



Rakenne ja maku kohtaavat toisensa eli sämpylät ovat maukkaita!  









2 kommenttia:

  1. Kiva löytää näin hyvin vaiheittain selostettuja ja kuvattuja gluteenittomia ohjeita. Tyttärellä GL-ruokavalio, hän käy viikonloppuisin. Kokemuksesta tiedän, että ainakin kaupan GL-leivät ja sämpylät kestävät hyvin pakastamista. Voisinpa kokeilla itse tehtyjäkin... liihal

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sydäntä lämmittävästä kommentista! ♥ Kokeile ihmeeessä itse leipoa sämpylöitä niin että otat jonkun kivan reseptin täältä ja ostat jauhoseokset ja leivot ohjeen mukaan! Et voi epäonnistua ohjeillani! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...