torstai 14. marraskuuta 2013

Gluteenittomat, maidottomat Joulutortut




Minulta on paljon kyselty gluteenittomia ja maidottomia joulutorttujen ohjetta ja tässsä tulee yksi.



Perunataikina:


1½ dl perunahiutaleita
1½ dl vettä
200 g maidotonta margariinia (esim. sinistä Keiju tms.)
5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta

 
Täyte:

luumusosetta tai omenakanelia

voiteluun muna


  Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. 
Anna imeytyä. 
Nypi joukkoon rasva ja jauhot. 
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  Kauli taikina levyksi jauhoja apuna käyttäen. 
Ota taikinasta pyöreällä muotilla kakkuja.
  Jaa täytettä kakkujen keskelle.
 Taita tortut kiinni puolikuun muotoon.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...