perjantai 3. toukokuuta 2013

Gluteeniton vaaleavuokaleipä




Ohje:

 ½ l  +40 asteista vettä
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl juoksevaa margariinia
400g  virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Voitele leipävuoka ja laita taikina siihen. 

Anna kohota noin 30 min leivinliinan alla lämpöisessä ja vedottomassa paikassa.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.
Leivästä tulee näin erittäin rapea pinnalta, pohjalta ja maku on todella maukas ja pehmeä!
                                                                                                                                                                                                                                                                         
Vuokaleipäsiivuja tulee yht. 22 kpl riipuen siivujen paksuudesta.





 Teen tästä samasta taikinasta sämpylät, kukkoset eli pyöröt, kukot ja voileipäkakkuihin tämä käy oikein hyvin!

Usein olen tehnyt rengasvuokaan pyöreän leivän josta sitten teen voileipäkakun ja siivuista voi kanssa kasata voikkarin.
Vinkki: Kun laittaa vuoronperään kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää joko leipäsiivuina tai pitkittäisinä siivuina tulee tosi maukas voileipäkakku.






2 kommenttia:

  1. Ihan ranskanleivän näköistä. :D Hassu juttu muuten, en ole koskaan tykännyt vaaleasta leivästä, vaan ennen allergioita ja keliakiaa söin lähinnä ruisleipää. Nyt aina sillöin tällöin tulee ihmeellisiä ranskishimoja, varmaan ihan siistä syystä ettei sitä enää saa syödä. :D No tästä täytyy kyllä tehdä meille sopiva versio. Ranskista illaksi... Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaverin mamma käynnistäsi! <3 Mä tykkään tästä leivästä kun se maistuu kuin vanhan ajan hiivaleipä niin hyvälle njam! :) Aika hassua kun et ole aijemmin tykännyt vaaleasta leivästä... :) Parempi myöhään kun ei milloinkaan... :D Oleppa hyvä! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...