lauantai 4. toukokuuta 2013

Gluteenittomat Sitruunaiset rahkamuffinit


Taikina

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
1  muna
1  prk  (200 g) maustettua rahkaa sitruuna
3  dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2  tl leivinjauhetta

Kuorrutus

3  dl tomusokeria
n. 2 rkl sitruunamehua
nonparelleja tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kevyesti.
Vatkaa joukkoon muna.
Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Jaa se muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin pieniin amerikanmuffinivuokiin.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 min.
(Tummassa muffinipellissä riittää paistoajaksi n.15 min.)

Sekoita kuorrutusaineet:

Lisää sitruunamehua, jos kuorrutus on liian paksun tuntuista.
Levitä seos muffineille.
Ripota heti päälle nonparellit.
Anna kuivua hetkisen.

Vinkki:

Korvaa sokerivesikuorrutus ripottamalla muffineille siivilän läpi tomusokeria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...