perjantai 3. toukokuuta 2013

Gluteenittomat Rahkapullat



2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna
1/2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 6 dl gluteenitonta fin mixin hienoa jauhoseosta
100 g leivontamargariinia

Täyte
   
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl vispikermaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1/2 rkl sitruunanmehua
100 g pehmeitä aprikooseja

Voiteluun   
kananmunaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
 Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon.
(Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.)
Lisää kardemumma, suola ja sokeri.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
Leivo 16 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille.
Kohota pullat liinan alla.
Sekoita täytteen aineet keskenään.
Paina lasilla syvennys kohonneeseen pullaan.
Voitele pullien reunat munalla.
(Ripottele pullien pohjalle halutessasi paloiteltuja aprikooseja).
Lusikoi täyte syvennyksiin.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...