maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sitruunakääretorttu

Ps. ohje otettu yhteishyvän sivuilta.

Ainekset

10 annosta

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Väliin ja pinnalle

2 dl kuohukermaa
1 prk sitruunarahkaa (200 g)
3 rkl tomusokeria
4 rkl hasselpähkinärouhetta

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri.
Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla.
Jätä saumakohta alaspäin.
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa.
Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...