lauantai 13. huhtikuuta 2013

Rahkasämpylät

Ohje otettu Yhteishyvän sivuilta ja muokattu gluteenittomaksi.

  Ainekset
10 kappaletta

1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
1 tl psylliumia
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 dl kaurahiutaleita

0,5 dl öljyä
4 dl fin mixin hienoa jauhoseosta


Pinnalle: maitoa

Ohjeet

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 min.
Liuota hiiva seokseen.
Lisää suola, hunaja tai siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä peitettynä noin 10 min.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
Jaa tangot viiteen palaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille.


Toinen ja helpoin tapa on tehdä niin että laitat toiseen kulhoon jauhoja, jonka jälkeen otat ruokalusikalla taikina pallon ja pyöräytät ensin jauhoissa ja sitten jauhotetuin käsin pyörittelet käsissä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä, kuten minä tein.

Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.










4 kommenttia:

  1. Tänään aion kokeilla tätä reseptiä! :D Iltapalaksi siis lämmintä leipää....Nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun piipahdit Nora! <3 Olet varmaan jo kokeillut tätä ohjetta... ;) Musta nää on todella hyviä myös seuraavana päivänä ja keliaakikko ystävät ovat nyt oikein urakalla alkaneet leipomaan näitä. <3

      Poista
  2. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistäsi! :) Ovat todella maukkaita ja rahka antaa kivan maku lisän...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...