sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kaurakääretorttu

Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl provena gluteeniton täysjyväkaurajauhoja
1 dl provena gluteeniton kaurainen jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
   
Täyte:
   
2 dl vadelmahilloa 

(tokin muukin hillo käy yhtä hyvin)

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
Levitä torttupohjalle hillo.
Kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi.

Samasta taikinasta täytekakkupohja

Täytekakkupohja onnistuu samasta kääretorttutaikinasta.
Kaada taikina voideltuun, provena gluteeniton täysjyväkaurajauhoilla leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Tämä ohje menee testiin heti kunhan ehdin taas laipoa.
Ohje on otettu Provenan sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...