maanantai 11. helmikuuta 2013

Vadelmarahkatorttu

Murotaikinan pohja:
 
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita muna voi-sokerivaahtoon hyvin vatkaten.
Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää se taikinaan siivilän läpi hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa enää.
Voitele pyöreä piirasvuuan pohja ja taputtele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.
 
Täyte:
1 prk rahkaa
1 dl kermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 ½ tl sitruunamehu tiivistettä
 
Pinnalle:
½ litraa vadelmia tai muita marjoja.
 
Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri ja sitruunanmehu ja levitä se taikinapohjan päälle.
Lisää vadelmat yksitellen rahkaseoksen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä murotaikinaohjeesta, ohjassa on erittäin hyvä rakenne. Tein omenapiirakkaa ja murotaikinan ohjeeseen lisäsin 1tl kaardemummaa ja 1 tl vaniljasokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Itse tykkään kanssa tuosta murotaikinapohjasta. :) Iso kiitos tuosta hyvästä vinkistä laittaa taikinaan makua antamaan kaardemummaa ja vaniljasokeria sillä ne käyvät tosi hyvin omenaiseen piirakkaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...