lauantai 23. helmikuuta 2013

Toscakakku

2 munaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja (tai sama määrä gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa

Kuorrutus:

50 g voita
50 g sokeria
70 g (n. 2 dl ) mantelilastuja tai rouhetta
3/4 rkl kermaa tai maitoa
1 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)

 Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Sulatettu ja jäähdytetty voi lisätään joukkoon.
Vehnäjauhot ja niiden joukkoon sekoitettu leivinjauhe lisätään taikinaan.
Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 30 min.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

Kuorrutusaineet sekoitetaan keskenään kattilassa ja kuumennetaan kiehuvaksi.
Kuorrutus levitetään lähes kypsälle pohjalle ja laitetaan uuniin vielä noin 10 minuutiksi että kakku saa kauniin kullan ruskean värin pintaan.

Itse tein tällä kertaa pellilisen toscapiirakkaa joten tein kaksinkertaisen annoksen.
Mantelit ostan usein kokonaisena ja monitoimikoneella hiennonnan ne hienoksi rouheeksi.
Tulee edullisemmaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...