maanantai 18. helmikuuta 2013

Kauravuokaleipä

Satuin vahingossa löytämään kaupasta Kaiserin 2,5 litran leipävuokia puoleen hintaan, joten niitähän oli heti ostettava kaksi kappaletta. 
Ihanaa kun nyt voi tehdä kerralla kaksi isoa vuokaleipää uunissa ja pakastaa ne viipaleina. 
Vuoat on samanlaisia kuin kuvassa oleva, mutta hieman tilavampia vaan.  
Nyt kun vatsa sietää puhdasta gluteenitonta kauraa, niin leivoin usein kauraleipää, kun se on niin hyvää ja kuohkeaa!

Gluteeniton kauravuokaleipä

7 ½ dl vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl siirappia
3 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
6 dl viljatuotteen gluteenitota vaaleaa leipäjauhoseosta
½ dl margariini sulaa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, siirappi ja kaurahiutaleet.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Kaada taikina voideltuun jauhotettuun leipävuokaan.
Voitele leivän pinta halutessasi vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Anna kohota noin 25 - 30 min.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 25 - 30 minuuttia. 

Ps. Sopii oikein hyvin voileipäkakkuihin tai voileipiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...