keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Porkkana-ananaskakku





(noin. 12 palaa)
 
(Ohje on otettu Yhteishyvän ruokalehtisestä ja muokattu gluteenittomaksi)


Tänään tein tupperikutsuille tätä samaa kakkua, mutta tällä kertaa pinnalle laitoin pekaanipähkinöitä muruina.  
Itse tykkään kaikista pähkinöistä, mutta eritoten pekaanipähkinöistä! :) 




 Ainekset

3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
3 dl fin mixin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 porkkanaa (200 g)
1 dl kookoshiutaleita
1 prk ananasmurskaa (227 /140 g)

Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
yhden luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 rkl appelsiinimehua
saksanpähkinöitä


Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan.
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla.
Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.
Kumoa ja jäähdytä. 


Valmista kuorrutus. 

Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu.
Levitä kuorrutus kakun päälle. 


Koristele pähkinöillä, kuulilla tai sydämillä mutta muista varmistaa että ne ovat gluteenittomia!
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...