maanantai 4. helmikuuta 2013

Moilala

Täydellinen sämpylä!
Osallistu täältä "Täydellinen sämpylä" -kilpailuun

Tervetuloa osallistumaan! Kilpailun tavoitteena on luoda mielestänne täydellinen gluteeniton sämpylä!

"Täydellinen sämpylä" -Kilpailun äänestys päättyy perjantaina 22.2.2013. Moilalalaiset valitsevat tuttuun tapaansa äänestämällä voittajasämpylän reseptin. Reseptin loppuun voitte halutessanne liittää lyhyen kommentin siitä, mikä tai mitkä asiat reseptissäsi tekevät sämpylästä mielestäsi ”täydellisen” ja erityisen hyvän makuisen.
Tällä kertaa kaikki voivat voittaa! Kaikkien kilpailutuotteita äänestäneiden kesken arvotaan OBH Chili -leivänpaahdin ja OBH -Nordica keittiövaaka!

Kilpailun voittajatuotteen leipoja palkitaan Moulinex Home Bread XXL –leipäkoneella. Koneella on mahdollista valmistaa jopa 1,5 kg leipä ja siinä on 14 erilaista ohjelmaa ja oma erillinen ohjelmansa gluteenittomalle, suolattomalle tai Omega 3 -pitoiselle leivälle.

HUOMAA! Vain tämän seuraavan linkin kautta laitetut reseptit osallistuvat kisaan! Klikkaa itsesi kilpailuun tämän linkin kautta: Täydellinen sämpylä -kilpailuun tästä linkistä!

Tähän täydellinen sämpylä kisaan osallistuin tällä itse kehittelemälläni ja ideoimallani reseptillä.

Seesamsämpylät


(noin 12 isoa sämpylää)

½ l reilusti kädenlämpöistä vettä ( 40 asteista)
1 tl suolaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kaurarouhetta
1 pusssi kuivahiivaa
(1 rkl siirappia)
5 dl viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 rkl öljyä

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää seesaminsiemenet, kaurarouhe ja siirappi.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää öljy ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Leivo takinasta pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna niiden kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30min. .
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle seesammin siemeniä.
Paista hyvin kohonneet sämpylät 250 asteisessa uunissa noin 20-25 min.

Sämpylät ovat erittäin maukkaita, meheviä, kuitupitoisia ja vatsaystävällisiä.

http://moilala.fi/competition  Tästä linkistä pääsette äänestämään sämpylääni!

Kiitos kaikille äänestäjille! 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...