maanantai 11. helmikuuta 2013

Mantelireikäleipä


½ l reilusti kädenlämpöistä vettä (40 asteista)
1 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa 
½ - 1 dl siirappia (itse tykkään makeasta leivästä ja laitoin 1 dl siirappia)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4  dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
6 dl viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, siirappi, kaurahiutaleet, mantelirouheet ja rusinat.
Sekoita kuiva hiiva jauhoseokseen.
Vatkaa käsin tai koneella ensin jauhoja sen verran että taikina on sakeahko ja vaivaa sen jälkeen takinaa koneella tai käsin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Ota taikinaa jahotetulle leivinalustalle ja leivo kaksi pyöreää reikäleipää.
Nosta leivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja tee muotilla keskelle reikä.
Saat niistä taikinapaloista hyviä sämpylöitä.
Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin. 30 min.
Voitele pinta vedellä ja ripottele pinnalle mentelirouhetta.
Paista 250 asteisessa uunin lämmössä 25-30 min.

(Jos joku ei voi syödä gluteenitonta kauraa niin sen voi jättää poiskin ja korvata esim. jauhoilla sen)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...