torstai 21. helmikuuta 2013

Lohilaatikko

 5 isohkoa perunaa
1 pieni sipuli
200-300 g graavilohta
rosepippuria
tarvittaessa suolaa 
2 dl kuohukermaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese, kuori perunat ja viipaloi ne.
Hienonna sipuli.
Voitele vuoka.
Laitan voidellun vuuan pohjalle ensin perunaviipaleita sitten graavilohen suikaleita, sipulia ja rosepippuria.
Tee sama uudestaan ja päällimmäien kerros perunaviipaleita.
Kaada kuohukerma päälle ja laita lohilaatikko uuniin.
Anna sen kypsyä siellä ilman kantta vähintään yksi tunti riippuen peruna lajikkeesta. 
Minulla oli itse graavattua lohta, joten suolaa ei tarvinnut lisätä ruokaan yhtään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...