Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Kinkkuhyrrät

n. 17 kpl

1 pkt voitaikinaa (n. 500 g)
(tai itse tehtyä gluteenitonta rahkavoitakinaa) Ohje löytyy täältä Rahkavoitaikina 

Täyte:
175 g vähärasvaista palvi/savukinkkua
½ paprikaa
1 pieni tai ½ isoa purjoa
2 ½ dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria

Pinnalle:
1 muna
1 ½ dl emmental-juustoraastetta

Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.
Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi ja purjo pieneksi hakkelukseksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (n. 30 x 40 cm). Ripottele taikinalevylle kinkku, paprika, purjo ja juustoraaste.  Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria.  Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi ja nipistä saumakohta hyvin umpeen.  Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.
Laita hyrrät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti