keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Keikautettu ananaskakku

Ohjeita mulla oli tuolla kansioiden kätköissä monia ja sitten sävelsin ja sovitin taas ihan omanlaiseni niistä monista ohjeista.

Elämä makeaksi sivuilla Ulla oli laittanut mantelirouhetta joten laitoin sitä itsekkin ananaspalojen päälle, koska tykkään manteleista leivonnaisissa. 

Kakun tein gluteenittomana, koska itse olen keliaakikko, mutta ohjeen kirjoitin niin että muutkin voivat tehdä sillä samalla ohjeella vaihtaen vaan gluteenittomat jauhot vehnäjauhoihin...

Vuuan pohjalle:

1/4 dl margariini sulaa
3/4 dl fariinisokeria
2  pientä purkkia ananas viipaleita tai paloja
½ dl mantelirouhetta

Taikina:

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2,5 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
(tai sama määrä vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ dl ananasmehua

Kaada suoraan pullosta margariini sulaa vuuan pohjalle ja pyörittele vuokaa niin että reunatkin samalla tulee voidelluksi.
Lisää margariinisulan päälle fariinisokeri, hyvin valutetut ananaspalat ja ripottele päälle mantelirouhetta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää jauhoihin leivinjauhe ja vaniillinisokeri.
Lisää jauhoseos ja ananasliemi taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa uunin alatasolla 45-50 min.
Anna jäähtyä noin 5-10 min. ja keikauta kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...