lauantai 23. helmikuuta 2013

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko (3-4 annosta)

700 g kaalia
6 dl vettä
1½ lihalientä
1 dl puuroriisiä
300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl siirappia
¼ tl pippurisekoitusta
1 dl ruokakermaa

Hienonna kaali ja sipuli.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää lihaliemikuutiot, riisi ja hienonnettu kaali joukkoon.
Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun kypsennät jauhelihan ja sipulin.
Kypsennä jauheliha ja sipuli pannussa.
Lisää jauhelihasipuliseos kaalin ja riisiseoksen joukkoon, pippurisekoitus, siirappi ja kerma.
Maista onko seos hyvän makuista ja laita se voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja laske lämpö 175 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä toinen puolituntia eli anna laatikon muhia yhteensä tunti uunissa. Mitä pidempään sitä haudutat miedolla lämmöllä sen parempaa siitä tulee!!

Tarjoile puolukkasurvoksen, hillon tai mustaviinimarjahyytelön kera.


Vinkki: Kun raastat kolme porkkanaa tuohon laatikkoon karkella terällä ja lisäät ne keittovaiheessa saat uusia makuvivahteita! :)

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla kerman kans en ookkaan kokeillut.... tv anne ojala ent joensuulainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kermaa antaa pehmeän ihanan maun kaalilaatikkoon! :) Mukavaa tavata täällä myös muitakin Joensuulaisia ja kiitos käynnistäsi! <3

      Poista
    2. erittäin maukas ohje, kiitos :)
      T: Haarala Markus

      Poista
    3. Kiitti kommentistasi! :) Kiva kuulla että ohje oli maukas! ♥

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...