maanantai 18. helmikuuta 2013

Kauraleipä

5 dl kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 - 6 dl viljatuotteen gluteeninonta vaaleaa jauhoseosta
½ dl margariini tai voisulaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet joukkoon.
Lisää vähitellen jauhoja koko ajan vatkaten kunnes seos on sakeahkoa.
Lisää loput jauhot ja margariini tai voisula ja vaiva taikinaan käsin tai koneella kunnes taikina on tasaista.
Leivo taikinasta joko pyöreitä, pitkulaisia, reikäleipiä, vuokaleipiä tai sämpylöitä.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 20-30 min.
Voitele leivät tai sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 min.

Ps. Jos et tykkää makeahkosta leivästä voit jättää siirapin kokonaan pois taikinasta.
Tästä annoksesta tein ison pyöreän leivän ja 5 kpl sämpylöitä.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä esim. kaksi pienempää pyöreää leipää, reikäleipiä, kaksi vuokaleipää tai leipoa koko taikinan esim. kaura sämpylöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...